Het toepassen van de zogenaamde bedrijfsrichtlijnen  (BRL) verschaft uw bedrijf een mogelijkheid om u te onderscheiden van de concurrentie

 

BRL certificering / KOMO certificaat  > tbv installatiebedrijven

komo-installBRL 6000 borgt de aanleg en onderhoud van installaties, zodat de gebruiker een kwalitatief goede veilige installatie krijgt en houdt. 

De BRL certificering garandeert de kwaliteit van de aangelegde installaties en maakt aantoonbaar dat aan de geldende veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.

Met het BRL / KOMO certificaat zijn opdrachtgevers ervan verzekerd dat het gecertificeerde installatiebedrijf de wettelijk vereiste kwaliteit biedt. Hiermee is het installatiebedrijf in staat zich beter te positioneren in de markt en het installatieproces continue te optimaliseren.

Ooijman Advies verzorgt het handboek, de benodigde documenten  en de instructie van  uw personeel!  

 

BRL/SIKB 2100 - verticaal mechanisch boren > tbv mechanisch boorbedrijven

mechanisch borenIn Nederland worden dagelijks veel mechanische boringen uitgevoerd voor verschillende doeleinden. Tegelijkertijd moet de overheid de kwaliteit van ons grondwater beschermen. Het ongecontroleerd doorboren van scheidende lagen in onze bodem leidt op termijn onherroepelijk tot aantasting van de kwaliteit van het grondwater. Daarom stelt de overheid regels aan het uitvoeren van mechanische boringen.

Sinds 1 januari 2011 mogen bepaalde typen mechanische boringen alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven die beschikken over een erkenning afgegeven door Bodem+.

Voor die erkenning moet een bedrijf in de eerste plaats laten zien dat het die mechanische boringen uitvoert volgens daarvoor gestelde eisen.

 

 

Erkenningverplichting op basis van een certificaat :   Sinds1 januari 2011 mogen alleen daarvoor erkende bedrijven nog bepaalde typen mechanische boringen uitvoeren. Dit is een verplichting op grond van het Besluit bodemkwaliteit in samenhang met de Regeling bodemkwaliteit.
Meer informatie over de erkenningverplichting staat in een brief die Bodem+ op 9 maart 2010 heeft gestuurd aan de bij hen bekende belanghebbende partijen. 

Om de verplichte erkenning te kunnen aanvragen heeft een bedrijf een certificaat nodig voor mechanisch boren.

Ooijman Advies begeleid u bij het opzetten van het mechanisch boren handboek, de benodigde documenten en de instructie naar uw personeel!

 

BRL 11000

Boort u voor WKO systemen ( benutten van bodemwarmte) dan is de 11000 norm en het 11001 protocol  van toepassing. Voor gecertificeerde boringen voor WKO systemen is een BRL11000 erkkening noodzakelijk
BRL11000 erkende bedrijven berekenen kunnen een certificering hebben voor gesloten systemen (lussen in de grond) of open systemen waarbij grondwater in verschillende lagen wordt gebruikt.   Een erkening kan volledig zijn, maar ook delen bevatten uit de BRL11000.

Volledig is:  ontwerp van het systeem / engineering van het systeem / realisatie van het systeem en het beheer /onderhoud van het WKO systeem.

Ooijman Advies begeleid u bij het bepalen welke scope voor uw bedrijf het meest zinvol is en helpt u bij het opzetten van het mechanisch boren handboek, de benodigde documenten en de instructie naar uw personeel!

 

BRL6000-21/00
Wat de BRL11000 is voor alles wat ONDER de grond zit, is de BRL6000-21/00 voor boven de grond.  Dus hier wordt de berekend hoeveel warmte er nodig is en waar het BRL11000 bedrijf mee moet gaan rekenen bij het bepalen van het aantal en diepte / capaciteit van de boringen.

De BRL 6000-21 richt zich speciaal op het ontwerpen, installeren en beheren van WKO / bodemenergiesystemen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de bodemenergiesystemen van individuele woningen en de bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen.

Er zijn 6 subdeelgebieden aangewezen;

  1. Ontwerpen van bodemenergiesystemen voor individuele woningen
  2. Installeren van bodemenergiesystemen voor individuele woningen
  3. Beheren van bodemenergiesystemen van  individuele woningen
  4. Ontwerpen van bodemenergiesystemen van woonunitis en/of utiliteitsgebouwen
  5. Installeren van bodemenergiesystemen van woonunitis en/of utiliteitsgebouwen
  6. Beheren van bodemenergiesystemen van woonunitis en/of utiliteitsgebouwen

    Van deze subdeelgebieden kan de certificaathouder dus maximaal 6 gebieden kiezen, waarbinnen hij zijn werkzaamheden onder certificaat wil verrichten. Vaak wordt alleen 1 tm 3 gekozen ( individuele woningen)

 

Ooijman Advies begeleid u bij het bepalen welke deelgebieden voor uw bedrijf het meest zinvol zijn en helpt u bij het opzetten van het handboek, de benodigde documenten en de instructie naar uw personeel!